umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Diákönkormányzat

Nyomtatás

UMSZKI Diákönkormányzat

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” (Szent-Györgyi Albert)

Az iskolai diákönkormányzat Szent-Györgyi Albert szavait tekinti útmutatónak. A diákönkormányzat egy olyan szervezet, ahol lehetőség nyílik arra, hogy közösségi feladatok valósuljanak meg.

A három szakmacsoport együttműködését nagyon fontosnak tartjuk. Gépészek, informatikusok, elektrotechnikusok a jövő emberei, akik egymáshoz való kapcsolata mérvadó az iskolán belül. A mi iskolánkban ezt a hagyományt tovább adjuk generációról, generációra.

A három szakmacsoport együttműködését tükrözi az alelnöki posztok szerepe és betöltése. Fontosnak tartjuk a diákok számára a példamutató magatartást, a megértést és a toleranciát, valamint a kompromisszumkészséget. A kompromisszumkészség a tanárokkal, vezetőséggel, diáktársakkal szemben fontos, a kapcsolatteremtés pedig iskolán belül és kívül. A felnőtt életben is könnyebb érvényesülni, ha a diákok már az iskolában elsajátítják ezeket a kompetenciákat.

Az élet célja a teljes öröm, az élet alapja, hogy emberek legyünk és életünk végéig tudjunk változni és fejlődni. A közösségi feladatokra való nevelésben benne van a felelősségteljes munkavégzés és maga a feladat vállalása. Ilyen munkafeladat például a gólyatábor, a diáknap, illetve a sportnap önálló megszervezése és lebonyolítása a diák koordinátor felügyelete mellett.

Az iskola kulturális életében való aktív részvétel nagyon fontos. Az ünnepélyes tanévnyitótól a tanévzáróig, a szalagavatótól a ballagásig, a részvétel fontosságát nagyra értékeljük. Évfolyamszinten szervezzük meg a feladatokat. A technikai munkát, a hangosítást, valamint az iskolarádiót is a diákok koordinálják. Célunk, hogy minél több diák aktívan vegyen részt ezekben a programokban.

Minden munkát elismeréssel jutalmazzunk. Évente kétszer erkölcsi és anyagi juttatásban tudjuk részesíteni diákjainkat. UMSZKI diák díjat tanév végén és karácsonyi jutalomként Nyárs Csaba-díjat kapnak azok a diákok, akik öregbítik iskolánk hírnevét tanulmányi eredményeikkel és a közösségi életben való tevékeny részvételükkel.

Tanév végén azok a diákok, akik a diákönkormányzat munkájában aktívan részt vettek egész tanévben, elismerő oklevelet kapnak a DÖK-től és további meglepetés is vár rájuk. A diákság a tanári munkát is elismeri, és oklevéllel jutalmazza, ezzel fejezve ki háláját a közös munkában.

Prófusz Magdolna

Szervezeti felépítés
Elnök: Mész Bence  
 Alelnökök: villamos ágazat Bőczény Koppány andrás
  informatika ágazat Szitányi Bence József - Jánszki Bálint Péter
  gépészet ágazat Hlavács Levente Balázs
Titkár: Dudoli Dániel  
Stúdió: Bohatec Bence József
  Laczi Balázs  
  Szilvássy Ádám László
  Rákosfalvi Kristóf  
Fotó-video: Harmat Kevin Vilmos
  Jánszki Bálint Péter