umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Tudnivalók a felvételi eljárás további menetéről

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!

 A következőről szeretnénk tájékoztatni Önöket. Az általános felvételi eljárás keretén belül feladott jelentkezési lapokat a héten intézményünk postai úton megkapta, jelenleg az adatfeldolgozás és ellenőrzés folyik. Március 16-án hozzuk nyilvánosságra a tanulmányi területenként elkészített ún. jelentkezők felvételi jegyzékét. A felvételizőknek március 22-én és 23-án van lehetőségük jelentkezésük módosítására. Április 14-ig készül el az ideiglenes felvételi jegyzék.

 További tájékoztatásul:

  • Pontszámítás
    Az iskolánkba jelentkezők felvételéről az általános iskolából hozott és a felvételi eljárás során megszerzett pontszámaik alapján döntünk. Az általános iskolából hozott pontszámot a 7. tanév végi és a 8. félévi magyar irodalom és nyelv átlaga, a történelem, a matematika, a fizika, a tanult idegen nyelv jegyek összege (2*50 pont) adja. A felvételi során a jelentkezőknek csak írásbeli vizsgát kell tenniük és az itt megszerzett pontok kétszeres súlyozással kerülnek beszámításra a felvételi eljárás során (2*100 pont). A felvételi sorrendet a hozott (max. 100 pont) és az írásbeli vizsgán megszerzett pontok (max. 200 pont) összessége alapján állapítjuk meg. Összesen tehát 300 pontot lehet szerezni.
  • Szóbeli felvételi 2021-ben NINCS.
  • Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálatot (orvosi alkalmassági) tartunk. A vizsgálatok március 8-án kezdődnek külön beosztás szerint, melyet március 4-től iskolánk honlapján teszünk közzé. Az alkalmassági vizsgálatra hozni kell az ITT található nyomtatványt kitöltve, valamint a személyi iratokat, TAJ-kártyát, valamint a nyomtatványban kért egyéb dokumentumokat.