umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyomtatás

Informatika

A teljes pályázat 4 évet ölel fel, amely 8 periódusra oszlik. A projekt nemcsak a korszerű eszközök beszerzésére irányul, hanem az oktatók tudásának, illetve nyelvismeretének szélesítésére, tananyagfejlesztésre, valamint különféle nemzetközi szakmai projektekben való részvételre is irányul. Az első ütemben a projekt előkészítése történt meg. A további periódusok részletezve a projekt haladásának megfelelően kerül közzétételre cikkünkben.

A projekt célkitűzése olyan informatikai rendszer kiépítése, amely lehetővé teszi a tananyag online elsajátítását, otthonról történő gyakorlását, felkészülést a vizsgákra. A megvalósítás elsősorban CISCO rendszereken alapul, mert az informatikai tananyag alapvetően erre épül, így a diákok a mindennapjaikban is megtapasztalhatják annak hasznosságát. Ez a rendszer több, mint egy távoktatási rendszer, mert emellett a napi, iskolai használatot is támogatja. Jelenleg ez a rendszer csak az Óbudai Egyetemen működik.

Második ütem

30 db új számítógép és monitor üzembe helyezése a Váci úti telephelyünkön:

cl 1 250 cl 2 250 cl 3 250
     
cl 4 300 cl 6 250 cl 7 250

További beszerzések:

Megnevezés Típus Darabszám
Szerver Power Edge R740 szerver 6x32 GB RAM 2x1,8TB HDD 2
Tűzfal ASA 5506-X with FirePower services, 8GE, AC, 3DES/AES 5
Kábel V.35 Cable, DCE Female to Smart Serial, 10 feet 15
Kábel V.35 Cable, DTE Female to Smart Serial, 10 feet 15
 Router Cisco ISR 4321 Sec bundle w/SEC  15
 Soros interfész 2-Port Serial WAN Interface card NIM-2T  15
Switch Catalyst 2960 Plus 24 10/100 + 2T/SFP LAN Base 15
 Switch Catalyst 2960-X 24 GigE, 2x1G SFP LAN Lite 7

Harmadik ütem

A projekt ezen részében elsősorban az informatikai rendszerüzemeltető szakképesítés oktatásának támogatására alakítunk ki olyan lehetőséget, amiben a diák a gyakorlat megszerzésére nem feltétlen kellszerverterem 250 a laborban üljön, hanem másik teremből, vagy akár otthonról is végre tudja hajtani a feladatotokat valódi hálózati eszközökön. Ezzel jobban ki tudjuk használni eszközeinket, nem csak tanítási időben, hanem délután, vagy hét végén is tudják tanulóink használni őket. Diákjaink időt tudnak fordítani a gyakorlat megszerzésére, illetve a távol lévő, esetleg beteg diák sem veszíti el a gyakorlat lehetőségét ennek segítségével.
A rendszer arra is alkalmas, hogy a most induló szakképesítésekben már előírt központi vizsgáztatást is ki tudja szolgálni. Jelenleg a berendezés helyének kialakítása történt meg, jövő héttől indul a beüzemelés.