umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Bemutatkozás

Nyomtatás E-mail

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözlöm Önt iskolánk honlapján. Remélem, minden fontos információt megtalál az oldalainkon! Szeretném iskolánkat röviden bemutatni, a részletes történelmi áttekintést ITT találhatják meg.

Pedagógiai hitvallásunk, hogy az iskolában a diákoknak a lehető legjobb, számukra megfelelő, képességeikhez legjobban illő képzésben  kell részesülniük. Ennek keretében azonban ne csak a tananyagot tanítsuk meg nekik, hanem emberi értékeket is közvetítsünk feléjük, ne csak oktassunk, hanem neveljünk is. Meggyőződésünk, hogy napjainkban – a folyamatos változások, gazdasági és értékválságok miatt – elengedhetetlenül fontos, hogy az iskola biztos pont legyen a tanulók, a szülők és a tanárok életében. Olyan hely, ahol a kialakult értékek, normák, hagyományok, kötelességek és elvárások teszik biztonságossá és kiszámíthatóvá a mindennapokat. Ugyanakkor szükség van az alkalmazkodásra is, az új, építő jellegű ötletekre, újításokra, friss gondolatokra, hogy értékessé, színessé, izgalmassá, szerethetővé tegyük mindenki számára az iskolát, az ott eltöltött időt. Elengedhetetlennek tartjuk az egymásra figyelést, a segítőkészséget, az empátiát, de ugyanakkor a kötelességtudatot, a tisztességes munkavégzést is mind a tanulóknál, mind a tanároknál. Szeretnénk elérni, hogy a hozzánk kerülő tanulók sikeresen fejezzék be tanulmányaikat, és megfelelő, képességeikhez illő szakmai végzettséggel kerüljenek ki iskolánkból.

Iskolánk nevelési-oktatási célját, elkötelezettségét a szakmai program tartalmazza:
„Az iskolai tevékenység valamennyi területén és szintjén gyakorlatias, a tanulók önmegvalósítását szolgáló oktató-nevelő munka folyjon! Tanulóink készüljenek fel a társadalmi és a gazdasági környezet minőségileg új elvárásaira! Az új elvárásokra való felkészítés párosuljon a pozitív emberi értékek fejlesztésével, az egészséges, stabil, autonóm, felelős személyiség kialakulásával!”

„További célunk, hogy diákjaink:

  • harmonikusan be tudjanak illeszkedni mikro- és makrokörnyezetükbe;
  • dönteni tudjanak reális továbbtanulásukról;
  • alkalmassá váljanak a folyamatos önképzésre (általános és szakmai területen);
  • szakmailag és emberileg felkészüljenek szakmaterületükön az elhelyezkedésre „

Az intézmény évtizedek óta tartósan 1000-1200 fő tanulóval működik, akik 35-40 osztályközösséget alkotnak. Iskolánkban jelenleg négy ágazatban oktatunk, mind az alapképzésben, mind az érettségire épülő szakképzésben: Gépészet, Elektronika és elektrotechnika (Villamosipar és elektronika), Informatika és távközlés (Informatika), valamint Specializált gép- és járműgyártás ágazatban. Az alapképző osztályokban magyar tanítási nyelvű, angol nyelvű nyelvi előkészítős, illetve angol és német két tanítási nyelvű osztályaink vannak.

A színvonalas szakmai és közismereti oktatáson kívül számtalan lehetőség van a szabadidős programokon való részvételre, szakkörök, sportkörök tevékenységében való részvételre. Az iskolában könyvtár, klubhelyiség, konditerem és büfé teszi a diákéletet még mozgalmasabbá.

Az umszki.hu-n kellemes böngészést kívánunk!