umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Diákönkormányzat

Nyomtatás

UMSZKI Diákönkormányzat

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” (Szent-Györgyi Albert)

Az iskolai diákönkormányzat Szent-Györgyi Albert szavait tekinti útmutatónak. A diákönkormányzat egy olyan szervezet, ahol lehetőség nyílik arra, hogy közösségi feladatok valósuljanak meg.

A három szakmacsoport együttműködését nagyon fontosnak tartjuk. Gépészek, informatikusok, elektrotechnikusok a jövő emberei, akik egymáshoz való kapcsolata mérvadó az iskolán belül. A mi iskolánkban ezt a hagyományt tovább adjuk generációról, generációra.

A három szakmacsoport együttműködését tükrözi az alelnöki posztok szerepe és betöltése. Fontosnak tartjuk a diákok számára a példamutató magatartást, a megértést és a toleranciát, valamint a kompromisszumkészséget. A kompromisszumkészség a tanárokkal, vezetőséggel, diáktársakkal szemben fontos, a kapcsolatteremtés pedig iskolán belül és kívül. A felnőtt életben is könnyebb érvényesülni, ha a diákok már az iskolában elsajátítják ezeket a kompetenciákat.

Az élet célja a teljes öröm, az élet alapja, hogy emberek legyünk és életünk végéig tudjunk változni és fejlődni. A közösségi feladatokra való nevelésben benne van a felelősségteljes munkavégzés és maga a feladat vállalása. Ilyen munkafeladat például a gólyatábor, a diáknap, illetve a sportnap önálló megszervezése és lebonyolítása a diák koordinátor felügyelete mellett.

Az iskola kulturális életében való aktív részvétel nagyon fontos. Az ünnepélyes tanévnyitótól a tanévzáróig, a szalagavatótól a ballagásig, a részvétel fontosságát nagyra értékeljük. Évfolyamszinten szervezzük meg a feladatokat. A technikai munkát, a hangosítást, valamint az iskolarádiót is a diákok koordinálják. Célunk, hogy minél több diák aktívan vegyen részt ezekben a programokban.

Minden munkát elismeréssel jutalmazzunk. Évente kétszer erkölcsi és anyagi juttatásban tudjuk részesíteni diákjainkat. UMSZKI diák díjat tanév végén és karácsonyi jutalomként Nyárs Csaba-díjat kapnak azok a diákok, akik öregbítik iskolánk hírnevét tanulmányi eredményeikkel és a közösségi életben való tevékeny részvételükkel.

Tanév végén azok a diákok, akik a diákönkormányzat munkájában aktívan részt vettek egész tanévben, elismerő oklevelet kapnak a DÖK-től és további meglepetés is vár rájuk. A diákság a tanári munkát is elismeri, és oklevéllel jutalmazza, ezzel fejezve ki háláját a közös munkában.

Prófusz Magdolna

Szervezeti felépítés
Elnök:   Vas Noémi    
 Alelnökök:   Elektronika és elektrotechnika ágazat   Lengyel Tamás Krisztián
    Informatika és távközlés ágazat   Farkas Viktória és Holósi Tamás
Stúdió:   Laczi Balázs    
    Ecsedi Milán    
    Kovács Barnabás Gyula    
    Rajcsán Balázs    
    Rákosfalvi Kristóf    
    Szilvássy Ádám László    

A Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata: DÖK SZMSZ