umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nemzetközi projektek

Nyomtatás E-mail

ERASMUS+ 2021-1-HU01-KA121-VET-000006326

Mobilitási pályázat

A 2021 ősze és a 2023 nyara közt lebonyolított Erasmus+ pályázatunk keretében 20 tanulónk vehetett részt külföldi szakmai gyakorlaton, 9 oktatónk továbbképző kurzuson és 6 oktatónk külföldi iskolánkban tett szakmai látogatást. Mindannyian értékes tapasztalatokkal, valamint ismeretekkel gazdagodtak és életre szóló élményeket szereztek. Oktatóink és tanulóink beszámolóival szeretnénk bepillantást adni az Erasmus+ élmények világába.

Beszámolók:

Tanulói:

Oktatói:

 
Erasmus+ 2019-1-FI01-KA229-060702-5

Iskolánk tanulóiból és tanáraiból álló team vett részt a 2 éves Erasmus + „Sustainability – Preserving Europe for the Future Generations” elnevezésű projektben.
Partnereink egy finn, egy osztrák, egy német, egy spanyol és egy török iskolából kerültek ki. A témakörön belül a fenntarthatóság különböző területeit, nézőpontjait vizsgáltuk. a projekttalálkozók során.
Intézményünk múltjából és profiljából adódóan mi a tudomány és a technika fenntarthatóságával foglalkoztunk és ezzel kapcsolatos ismereteket osztottunk meg a partnereinkkel.
A projekt keretében és anyagi támogatásával megújítottuk az iskola/ műszaki történeti múzeumunkat. Amellett, hogy sokan és sokat tanultunk a fenntarthatóság fontosságáról és lehetőségeiről, a projekt legértékesebb terméke számunkra a fenntarthatóságot és annak jelentőségét nagyszerűen jelképező múzeum újjáteremtése jelenti.
Sajnos a projekt feladatait és tevékenységeit az eredeti elképzeléstől eltérően, - a Covid időszak miatt- többségében virtuálisan – kellett megvalósítanunk. Csupán az első, ausztriai és az utolsó, németországi találkozón dolgozhattunk együtt személyesen, de így is nagy élmény volt a nemzetközi teamekben dolgozni.

sustain

Erasmus+ 2019-1-HU01-KA116-060456 - Szakképzési mobilitás

Sikeres pályázatunknak köszönhetően 2019 szeptemberétől 144.348 euró állt rendelkezésünkre 78 fő (diák és tanár) mobilitásához. Sajnos a COVID 19 járvány nagymértékben megakadályozta a szakmai gyakorlatok megvalósítását, a tervezett mobilitásokat csak kis részben tudtuk teljesíteni. Ebben a szakaszban csupán két országba – Spanyolországba és Németországba - tudtak utaznia diákjaink. A gyakorlatok szakmai és idegen nyelvi fejlődést biztosítottak a résztvevőknek. E mellett életre szóló kulturális élményeket szereztek és barátságokat kötöttek. Új országokat ismertek meg, és személyiségükben is pozitív változásokat eredményeztek a mobilitások.
Örvendetes, hogy néhány kollégánk is részt vehetett külföldi szakmai látogatásokon és továbbképzéseken a program keretében.
Az idei tanévtől az akkreditációinknak köszönhetően ismét részt vehetnek tanulóink és oktatóink külföldi mobilitásokban, amelyre 87.204 euró támogatást nyertünk el.
Néhány tanulói és tanári beszámolóval és fotóval szeretnénk bemutatni a projektben megvalósított mobilitásokat, illetve felkelteni az érdeklődést az elkövetkezők iránt. A szakmai gyakorlatokra történő jelentkezés felhívása megtalálható lesz a honlapon.

Beszámolók:
Tanulói:

  • 2019 és 2022 Spanyolország szakmai beszámoló
  • 2019 és 2022 Németország szakmai beszámoló

Oktatói:

Erasmus+ 2017-1-HU01-KA102-035269 

A 2017-2019-ben megvalósítandó mobilitásokra 79.493 EUR támogatást nyertünk az Erasmus+ program keretén belül. Ebben a projektben 6 külföldi helyszínen folytathatta 4 hetes szakmai gyakorlatát 40 tanulónk. Iskolánkból 16 tanuló Németországban, 8 Finnországban, 12 Spanyolországban, 4 tanuló pedig Portugáliában járt.

A gyakorlatok szakmai és idegen nyelvi fejlődést biztosítottak a résztvevőknek. E mellett életre szóló kulturális élményeket szereztek és barátságokat kötöttek. Új országokat ismertek meg, és személyiségükben is pozitív változásokat eredményeztek a mobilitások.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2019.szeptemberétől, az új, sikeres pályázatunknak köszönhetően, már 144.348 euró áll a rendelkezésünk 78 fő (diák és tanár) mobilitásához. A korábbi partnerintézmények mellett egy holland szakképző iskola is részt vesz a projektünkben.

Néhány tanulói beszámolóval és fotóval szeretnénk bemutatni a projektben megvalósított mobilitásokat, illetve felkelteni az érdeklődést az elkövetkezők iránt. A szakmai gyakorlatokra történő jelentkezés felhívása megtalálható lesz a honlapon.

Beszámolóink:

 ERASMUS+ MOBILITÁSI PROJEKT 2016-2018
 (2016-1-HU01-KA102-22544)

A Tempus Közalapítványhoz 2016-ban benyújtott - és támogatást nyert - Mobilitási pályázatunkkal 64.894 EUR támogatást kaptunk külföldi szakmai gyakorlatok megvalósításához. Ebből az összegből 32 tanuló vehetett részt 4 hetes szakmai gyakorlaton. 12 tanuló Németországban, 8 tanuló Finnországban, 12 tanuló pedig Spanyolországban járt.

A – már hagyományosan – sikeres gyakorlatok nem csak szakmai, hanem idegen nyelvi és személyiségbeli fejlődést is eredményeztek a résztvevőknél. Életre szóló élményeket szereztek és barátságokat kötöttek Dortmundban, Kotkában, illetve Mallorca két városában.

A 2017- 2019-ben megvalósítandó mobilitásokra 79.493 EUR támogatást nyertünk. Ebben a projektben már 5 külföldi helyszínen folytathatja a gyakorlatát 40 tanulónk. Egy újabb német és egy portugál partneri kapcsolat biztosit képző, illetve munkahelyeket.

Reméljük, hogy a további gyakorlatok ugyanolyan sikeresek lesznek, mint az eddigiek, amelyeket néhány tanulói beszámolóval és fotóval szeretnénk illusztrálni.

Beszámolóink:

Németország, Dormund [pdf] - klikkelj a dátumra a letöltéshez

Mallorca, Inca [pdf] - klikkelj a dátumra a letöltéshez

Finnország, Kotka [pdf] - klikkelj a dátumra a letöltéshez

Palma de Mallorca [pdf] - klikkelj a dátumra a letöltéshez